Högsta betyg i semmeltest!

Det finns inget vi gillar bättre än när andra tycker om det vi gör lika mycket som vi. Vi har fått finfint och oannonserat besök av @semmeltestarna på Instagram. De skrev en recension som vi njuter lika mycket av som de verkade göra av vår semla. Vi kan inte låta bli att dela med oss av berömmet och en fantastiskt roligt skriven text:

”Vad är hemligheten?” frågar vi den väna pågen bakom disken.
”Det säger jag inte,” svarar han med ett beslöjat leende. ”Vad blir betyget?”
”Det säger vi inte,” svarar vi. (Right back at ya! ?)
Nå, nu avslöjar vi ändå:
Konditorn och Bagarn
Resultat: ? 10 av 10 ??????????

Det väcker både skepsis och nyfikenhet när flera i övrigt tillförlitliga personer, men utan dokumenterad semmelexpertis, talar om en semla som vore den Kristi återuppstånden. Än mer kittlande blir det när testet kräver en resa långt utanför vår fysiska komfortzon, nämligen till Förorten. (Inte Orten där snubben trodde han va cool och där hälften av invånarna heter Bror, utan en av de femtiotalsnostalgiska förtätningarna längs gröna linjen.) @konditornochbagarn har, sin avsides placering till trots, fått semmelsugna stockholmare att vallfärda ända till Hökarängen. Men kan denna semla verkligen motivera en så lång resa? Låt oss se.

Efter en mustig sopplunch bjuder (sic!) bagaren på en minisemla, och nu ska vi inte hålla er på halster längre: Denna semla ÄR värd en tur till Hökarängen. Vi skulle fantamej kunna krypa på blottade, såriga knän, baklänges, hela vägen från stan för detta mästerverk. Panelen bekände sig tidigare inte till någon tro, men efter denna upplevelse är vi övertygade om att Jesus Kristus återvänt, hand i hand med Buddha och diverse profeter, i form av semlor.
Semlan har ett fel: Den är för liten. (Det är ju en minisemla.) Det är som att glänta på Pärleporten, för att sedan få den slängd i ansiktet. Vi vill ha ett lastfartyg, en hangar fylld av semlor – det skulle kanske, kanske stilla vårt begär.

Alla ord blir torftiga i samband med denna semla, så låt oss bara kort och totalt otillräckligt sammanfatta:
?Tungfluffig, saftig bulle. Till och med locket är saftigt!
?Fantastisk mandelmassa! Smörig smak, lite sälta, lätt mandelkras, lite hasselnöt.

?Lätt vispad grädde med ett uns vaniljsmak (men inte på något sätt sliskigt).
Vi ska inte ens försöka att i text göra denna semla rättvisa. Så, detta är inte en rekommendation, det är en order: MOT HÖKARÄNGEN!!! ?

Vi passar på att förtydliga att vi alltså bjuder på en minisemla på måndagar när du köper lunch men att vi i övrigt säljer semlor i större storlek. Och till dig som är nötallergiker, säg till så ordnar vi en utan hasselnöt.

Förra året vann vi Yelps stora semmeltest och nu detta! Vi älskar att ni älskar oss!