Om oss

Konditorn och Bagarn

Året var 2006, vi är i det fashionabla varuhuset NK. Där bland chokladpraliner, vetedegar och fina askar föddes idén ”Konditorn & Bagarn”. En idé och dröm som fick leva vidare, trots att konditorn och bagarns vägar skildes. Det dröjde ytterligare 9 år innan drömmen fick nytt liv…

Konditorn passerade var och varannan dag den öde lokalen med en lapp tejpad på dörren ’stängt på grund av sjukdom’. Där och då väcktes åter igen tanken till liv ”var det här drömmen skulle bli verklighet?”
Dags att ringa bagarn!

Med passion, beslutsamhet och en rejäl skopa mod blev idén ett faktum. I mars 2015 slog Konditorn & Bagarn upp portarna i Hökarängen.

Sedan september 2015 är konditorn ensam ägare och driver idag drömmen vidare tillsammans med ett passionerat gäng.

Hökarängen

Hökarängen är en söderförort som gränsar mot Farsta, Gubbängen, Sköndal och Fagersjö. Det moderna Hökis växte fram som en av Stockholms första förorter efter andra världskriget. Stadsdelen är kuperad och husen planerades därefter av den tidens främsta arkitekter. En ny tanke om ”grannskapsplanering” användes och det innebar att trädgårdsarkitekter gjorde gårdar och andra uteplatser gröna och inbjudande för de boende. Merparten av all bebyggelse uppstod under 1940- och 50-talet, husen går i varma jordnära färger med putsad fasad och har i huvudsak tre till fyra våningar. Stadsdelen anses ha ett högt kulturhistoriskt värde och det innebär att ny bebyggelse ska anpassas till den befintliga miljön.

Hökarängen fick även Sveriges första gågata 1949, det innebar att butikerna i centrum skulle vända sina skyltfönster och ingångar mot ett centralt gångstråk. På 2000-talet utförde Stockholmshem en upprustning av centrumtorget, gågatan och det närliggande området för att återskapa dess originalutseende. En av många detaljer är de fina neonskyltarna som idag ger en gedigen känsla i stadsdelen.

Läs mer om Hökarängens historia

Följ oss

Besök oss

Pepparvägen 11, Hökarängen

Här hittar du oss