Vårt sortiment

Bagarn

 

Bagarn bakar med surdeg och i stenugn vilket ger en särskild arom och karaktär till brödet, en lätt syrlig smak och rustik skorpa är vanliga kännetecken. Veckans första dagar ligger fokus på ett par goda frukost- och matbröd som ’Hökis ljusa’, likt en klassisk Levain bakad på surdeg, vete, vatten och salt. Inför helgen är sortimentet bredare med bland annat vitlöksbaguetter och fyllda bröd med jalapeno och ost.

Bagarn är inte bara proffs på den sura degen, den söta degen sköter hon minst lika snyggt. Bakverk och bullar bakas med jäst, för det tycker bagarn blir bäst! Bullar och vetelängder finns varje dag i olika smaker. Klassiker som mandelkubb, syltgrotta, nostalgikaka och chokladsnitt är ännu ett axplock av allt som bakas i Hökis.

Konditorn

 

I nuläget har konditorn ont om plats. Här är visionerna mycket större och dit är hon på väg! Tills dess satsar konditorn på härliga tårtor, att köpa med hem eller att njuta av på plats. En återkommande favorit är Princesstårta och en annan stark kandidat är Nougattårta med kanderade hasselnötter. Konditorn tycker också att det är viktigt med goda och hälsosamma frukostalternativ, så det ser hon till att det finns! Chiapudding, kall gröt på havre, smoothie och fruktsallad är några alternativ. Lunchalternativen fixar hon också, en matig smörgås med mättande fyllning eller på helgen en lyxig räkmacka.

Varianter på tårtor går självklart att beställa med någon dags framförhållning, se Beställningar.